Кирил Генов или PARAPITEK е музикален Selector и една от основните фигури, които работят за разпространението на реге културата в Пловдив.

Основател е на най-продължителната поредица от партита в страната JAMAICA FEVER. Стиловете, които обхваща са: Ska, Rocksteady, Roots, Lovers Rock, Dub, Rub A Dub, Digitals, Dancehall, Afrobeats и Jamaican Hip Hop.

Изявите на селектор PARAPITEK започват през 2013 г. с едно спонтанно получило се частно dancehall парти с отворени врати в Пловдивския клуб Gramophone. Там стартира и поредицата, в която са участвали почти всички родни реге изпълнители и артисти.

PARAPITEK участва в бележитите концерти на dancehall легендите WARD 21 и ASSASSIN a.k.a. AGENT SASCO. Показва умения и вкус за музика на фестивали, като WAKEъп, Shake That Hill, КАПАНА фест, Big Big Summer Reggae и други. Заедно с Unknownman и Kappa Irie е част от ново-образувалото се крю Vibe Providerz.

Пускал е в редица клубове в различни точки на страната, като Русе, Велико Търново, Варна и други. Има принос не само за популяризиранато на реге културата у нас, но и за представянето на Българската култура пред скъпите ни гости от Ward 21 при заснемането на видеото на сингъла им Shadow (в София и Пловдив)!

PARAPITEK и WARD 21 в Етнографския Музей - гр. Пловдив 2016 г.

По настоящем фокуса на PARAPITEK е върху събирането грамофонни плочи и както обикновено сглобяването на неповторими селекции. Предстоящи проекти са продължаването на няколко успешно получили се партита, като Selekta’s Unity и Dancehall Galore и превръщането им в поредици.

Любим цитат / реге жаргон


„Wagwaan Deh“

“Who Jah Bless No Man Curse”

“Lad Av Mercy “

“You Know How We Roll”

“Shanka Mananka”

“A Meeeeee Man”

“RRRRRRR”

фрази и лирики от Shabba Ranks, Elephant Man и Ward 21

Последвайте PARAPITEK в социалните мрежи:

Facebook PARAPITEK

https://www.facebook.com/Parapitek-100561554911185/

Soundcloud PARAPITEK

Mixcloud PARAPITEK