Blessed love и добре дошли в Reggae.bg!

Ние сме българската блог-медия и платформа, посветена на реге музиката и Раста културата у нас.

Нашата мисия и цел е популяризирането и развитието на тези две културни течения. В постовете на този сайт ще можете да намерите актуална и полезна информация за Раста начина на живот, както и много звук и картини от света на реге музиката.

РЕГЕ, РЕГЕ – БЪЛГАРСКО РЕГЕ!

Reggae.bg е прекият наследник и въплъщение на духа на вече сваления от мрежата – Rasta.Cult.Bg – сайт създаден от двама приятели в далечната 2003. Онзи сайт и форумът към него изиграха ролята на първото културно поприще на Растафарията и реге музиката у нас. Там постепенно се запознаха единомислещи хора и се формира началното ядро от реге артисти и Раста последователи у нас.

За съжаление житейският път на единия от създателите на сайта се прекъсва от нелеп инцидент, а по-късно и целия проект Cult.bg бива прекратен, което налага свалянето на сайта от мрежата. Корените на културата в реалността обаче не изчезват, а напротив – захващат се и еволюират.

ЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Reggae.bg е онлайн манифест на Българското реге днес! Сцената у нас е жива и няма как да остане без свой собствен онлайн бард и глашатай! Посвещаваме този сайт на всички реге и раста сподвижници в България и навсякъде по света! Нека този сайт също пази вечната ни памет за два големи български лъва!

В памет на
Георги Стоилов – „dreado“

и
Георги Минчев – „Гошо“