Севастин Олеков или dj ZION e музикален DJ/Selector, който живее и твори в София. Един от основателите на реге организацията Zionlionz Soundsystem, която се формира през 2004 г. Стиловете, в които се изявява ZION вече повече от 23г. са Reggae, Ragga, Jungle, Ska, Dub и Punk.

Mузикалното приключение на dj ZION започва през далечната 1997, когато изкарва курсове за DJ при DJ Happy Fine и Иво Главата. През 2004 става един от основателите на реге пионерите в България – Zionlionz Soundsystem. Съорганизира с тях множество паметни събития за реге сцената в България с чуждестранни гости, сред които и ежегодния български реге фестивал Big Big Summer Reggae, който през 2020 става на 17 лета.

dj ZION има особен принос за реализацията на 16-тото издание на Big Big Summer Reggae, където за първи път в България, на живо в Малката Текила в Созопол, пристига световната реге звездата Skarra Mucci.

Севастин е пускал в почти всички ъндърграунд клубове на София и страната, както и на редица фестивали, като Elevation, Егуля, Suntribe Festival и много други. Заедно с членовете на Zionlionz организират, две години под ред, реге сцена в най-популярния български летен музикален фестивал на открито – Spirit of Burgas.

Имал е възможността да е селектор за сетовете на световно известните General Levy и Demolition Man и винаги ще цени високо тези моменти от кариерата си. Въпреки всичко за свой личен креативен връх, dj ZION смята преобразуването на надписа „Сръбска Скара на Жар“ на бара в басейн Мария Луиза, в „–Ска Ска –“.

dj ZION продължава да е много активен и сега, а във времената когато няма клубни участия, за наша огромна радост, той ни е приготвил ежедневни лайв-стриймове, с много часове музика миксирана на живо. Не пропускайте да го последвате в социалните мрежи още сега – профилите му ще намерите в края на статията.

Любим цитат / реге жаргон

„See Ya In The Pit“

„Cross…Angry…Miserable!“

“….cause every little thing, is gonna be alright”

лирики от Rancid, Bounty Killer и Bob Marley

Последвайте dj ZION в социалните мрежи:

Facebook dj ZION

https://www.facebook.com/djzion1
https://www.facebook.com/babylonmechanics

Soundcloud dj ZION

Mixcloud dj ZION