Борис Ненов е инструменталист и композитор от София, който близо 6 години вече, активно твори под псевдонима Kin Riddimz.

Артистичното му име подсказва, че се занимава главно с композиране на инструментали с ясно изразено карибско влияние. Създава предимно реге, но в последно време се влияе и от afrobeats и dancehall музика. 

Основните неща, които го вдъхновяват са морето, планината, приятелите и музиката. Слуша много и различна музика, но най-силно се влияе от регето.

С музика, Борето (както го наричат приятелите) се занимава от 2006, но до регето достига някъде през 2010-2011 година. Тогава основно работи с Jahmmi (Youth), с който е имал близки  отношения от преди да започнат да правят музикални колаборации.

В този период с Jahmmi, Sen I и Zafayah сформират RootsRocketSound, в който проект той е селектор/дъб инженер, а момчетата разбира се – трио вокали. Kin Riddimz отговаря главно за дъб ремиксирането на инструменталите и вокалите им на живо, което допринася много за развитието му в този стил. Работата с RootsRocket остава един незабравим за него момент. Въпреки че до момента Борис е имал няколко издадени неща, той счита това за своите първи крачки в регето.

Нещата за него бързо ескалират и малко по-напред във времето му се отдава възможност да направи ридим (инструментал) за не безизвестния Sizzla Kalonji. Тази ценна възможност в живота му, определено го вдъхновява да се задълбочи още повече в работа върху реге музиката. За няколко години той издава редица от ридим компилации с артисти от Ямайка, Тринидад и Тобаго, Бразилия, Хаваи, САЩ и Европа.

За всеобща радост българската публика също не остава пренебрегната. През 2017, издава компилацията „В духа на регето“. Дискът, който Kin Riddimz сам продуцира и издава, включва шест естрадни български песни, които той реаранжира и записва в реге вариант. Оригиналните песни са презаписани с помощта на трима талантливи вокалиста: Лилия Гелева, Ралица Митева и Калоян Трифонов. От името на Reggae.bg, най-отговорно заявяваме, че това издание е задължително допълнение към колекцията на всеки български меломан!

През Януари 2019, следва издаването на албума „Hill Top“ с Ямайския изпълнител Junior Morgan, който не случайно е номиниран в класациите за албум на годината в международния музикален канал Reggaeville. Определено си заслужава да го да чуете.

Към момента работи с Jahmmi и Sen I по отделни проекти, който би трябвало да излязат на бял свят през 2020 година. И за напред, Kin Riddimz ни обещава още много реге.

Любим цитат / реге жаргон

Продължавайки да настъпва напред и нагоре, Kin Riddimz има само едно единствено нещо да каже, или по-скоро да го извика в лицето на Babylon:

„Remooove yah!“

Реплика от култовия реге филм – „Rockers“

Последвайте Kin Riddimz в социалните мрежи:

Spotify Kin Riddimz

Spotify „В духа на регето“ by Kin Riddimz

Facebook Kin Riddimz

https://www.facebook.com/kinriddimzofficial

Facebook „В духа на регето“

https://www.facebook.com/estradub/

Други полезни линкове:

http://rootsrocket.org/kin-riddimz