Това са група Мерудия. Музиката, която свирят, е реге, пречупено през призмата на тяхното колективно естетическо възприятие за музика, текстове и въобще. Бандата е активна и концертира из цялата страна, но най-често са в София, където е и тяхната база за момента.

Членове на групата

  • Стефан – барабани
  • Петър – перкусии
  • Йоана / Явор – бас
  • Весо – глас, китара
  • Ася – глас
  • Християн – кавал, мелодика, клавир, глас

Групата съществува от есента на 2007 година. На 29.09.2007 е бил първият им концерт – нещо, което Весо е запомнил ярко, и за него е било силен стимул да продължат с Мерудия. По-нататък музиката ги среща със съмишленици като Ndoe, Zafayah, NRG_D, Samity, Мирослав Морски, DRS, Нокаут и много други, с които по един или друг начин музицират заедно.

Весо, споделя че първите няколко години от живота на Мерудия са били на „по-бавни обороти“ поради различни причини, но някъде през 2012 или 2013 нещата започват да влизат в ритъм. Издават първия си сингъл „Minimum Stress“ с клип към него. До тогава имат само няколко „издадени“ в интернет-пространството песни.

По-късно пускат и клипа към „123 Иракли“, като предвестник за дебютния им дългосвирещ албум „Мерудия“. Последният им клип е към парчето „Когато съм себе си“. Техни подбрани плей-листи с аудио и видео, можете да откриете в края на статията.

И в момента група Мерудия са активни и могат често да бъдат чути на живо в клубове из столицата. Следете ги, защото паралелно с репетициите за концерти, групата не спира да работи и върху реализирането на нови идеи.

Любим цитат / реге жаргон

…This could be the first trumpet
might as well be the last…

Bob Marley – War

Последвайте Мерудия в социалните мрежи:

Soundcloud

YouTube

Facebook

https://www.facebook.com/Merudia/

Други полезни линкове:

https://store.cdbaby.com/Artist/Merudia

https://www.bandcamp.com/merudia

Свързани публикации