Скъпи фенове на реге музиката, не пропускайте 21-вото издание на BIG BIG SUMMER REGGAE, което ще се проведе на 12 Юли в град София – културен център Топлоцентрала. Организирано от Zionlionz Soundsystem, събитието ще включва селектори от България и Македония, музикална зона на открито с High Dutty Soundsystem, и специален гост хедлайнер – британският растаман Solo Banton. Начало: 17:00, забавлението продължава до късно в голямата зала на Топлоцентрала.

Кой е Соло Бантон?

Соло Бантон, английски реге певец, оставя значителен отпечатък на реге сцената от появата си като записващ артист през 2009 г. Първоначално известен в саунд системите като MC и селектор с Classic Wonder, Соло Бантон преминава към записване след като се свързва с Reality Shock Records. Дебютният му сингъл „Talk to Me“ бързо показва уникалния му винтидж диджей стил и остроумно лирично съдържание, което води до сътрудничества с лейбъли като Jahtari, Maffi и Mungo’s HiFi​ (www.reggaeville.com)​​ (On Point Agency)​.

Соло Бантон е известен с песни като „Walk Like Rasta“, „Chalice Haffi Blaze“ и „Music Addict“. Музиката му често включва интелигентни и хумористични текстове, които резонират с широка публика. Неговите изпълнения на живо, често заедно с Upper Cut Band, са известни със своята висока енергия и ангажиращо присъствие, правейки го любимец на фестивали и концерти в цяла Европа и извън нея​ (Irie Ites)​​ (www.reggaeville.com)​.

Неговото последно издание, „In This Time“, в сътрудничество с Irie Ites и Evidence Music, продължава да затвърждава мястото му в реге света с колекция от песни, включително „Dem Gone“ и „Acting Like That“ с участието на Joe Yorke​ (www.reggaeville.com)​. Соло Бантон остава динамична и влиятелна фигура в регето, като постоянно предлага мощни изпълнения и иновативна музика.

През 2011 година, Соло Бантон за първи път дойде в България, за да участва заедно с колегата си YT в празненството по случай 7-годишнината на Zionlionz Sound. Шоуто беше невероятно и запомнящо се, оставяйки ни с прекрасни спомени. Соло Бантон и YT успяха да заредят публиката с много енергия и положителни вибрации, създавайки едно наистина уникално преживяване за всички присъстващи. Сигурни сме, че тази година шоуто отново ще бъде грандиозно и сме повече от щастливи да посрещнем Соло Бантон отново в България след 13 години!

Ако сте се заинтригували, тогава прочетете интервю с организаторите на събитието и се включете в игра с раздаване на безплатни билети в статията на нашите приятели от Лицата на града.

Не пропускайте това събитие!

21-вото издание на BIG BIG SUMMER REGGAE

Дата: 12 Юли 2024 г.
Локация:  Топлоцентрала
Начало: 17:00 ч.
Билети: 20лв. – на място