След няколко-годишно затишие, eдин от основоположниците на реге културата у нас – Sen I (за чиято история тепърва ще четете още на страниците ни) се завръща на сцената на SOFIA LIVE CLUB, където ще представи на живо, чисто новия си албум ‘BeLivinGod’ и едноименния късометражен филм. Датата на събитието е 16 Февруари, а денят се пада четвъртък!

Ако не сте чували за Sen I и за магическото му творчество, то това е идеалният момент да се докоснете до неговата вселена! Събитието ще е богато откъм реге музика и ще бъде открито от Kin Riddimz, след което ще видим и премиерната прожекция на музикалния филм ‘BeLivinGod’.

Sen I заедно с Julian Marley + първия му музикален проект „Root Souljah“, 2005 (долу) и 2022 (горе) с май-новия си албум „BeLivinGod“

За почитателите на реге класиката, тази година ще се отбележи и рождения ден на Боб Марли с дългоочакван live tribute, в изпълнение на обновения Roots Rocket Band и специалното участие на Jahmmi, NRG_D и Juicy Horns. Музикантите са подготвили уникално тристепенно реге меню с над 2 часа музика на живо, както и завладяващи реге сетове от селекторите на Zionlionz Soundsystem. По време на всичкото това пиршество за сетивата, Ваш домакин и културен реге гид ще бъде добрият раста брат Kappa Irie!

Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“, по програма “Творчески стипендии”. В деня на концерта и на място, билетите ще бъдат по 25лв.


За албума


По думите на Sen I, ‘BeLivinGod’ e резултат от неговите най-нови творчески приключения и същевременно е базиран на личния му житейски опит. Партньор в продуцирането е Kin Riddimz, а албумът е сплав от класически roots reggae стил, обогатена с още редица различни музикални похвати. Посланието на проекта засяга общочовешки теми и тяхното специфично проявление в социалната среда на днешния ден.

Последната композиция от албума – „Ела при нас“ – е и първата реге-песен на български език, в репертоара на Sen I. Сигурни сме, че дори само за това ще си заслужава – ‘BeLivinGod’ да се изслуша, изгледа и изживее до край!

Събитието за момента обещава да е най-запомнящото се за тази година и затова ние от Reggae.bg горещо Ви съветваме да не го пропускате! Между другото, има още промо билети по 20 лв. в Eventim тук и да знаете, че клубът работи с резервации! Също така, всеки закупил билет за концерта, ще може на място да си закупи и новият албум само срещу 10лв.

Вижте каква е и програмата на вечерта:

20:00 – Warm-up подгряване от Kin Riddimz с хост Kappa Irie
21:00 – ‘BeLivinGod’ movie premiere
21:30 – Sen I & The Roots Rocket Band feat. Juicy Horns live
22:30 – Bob Marley Tribute live by Roots Rocket band with Sen I, Jahmmi, NRG_D and Juicy Horns
23:00 – Zionlionz selectors: DJ Zion and Masta P6U отново с хост Kappa Irie

Ето го и обновения състав на Roots Rocket Band:

Михаил Михайлов – барабани
Симеон Динев – китара
Станислав Величков – китара
Ясен Обретенов – клавишни
Хари – бас

Специални гости от старата столица – браз свежарките Juicy Horns, които всъщност са:

Михаил Тодоров – тромпет
Гален Николов – саксофон
Радослав Ангелов – тромбон

Не пропускайте това събитие!

‘BeLivinGod’ – Sen I’s new album and movie premiere | Bob Marley live tribute by Roots Rocket Band

Дата: 16 Февруари 2023 г.
Локация:  SOFIA LIVE CLUB ( Гр. София, пл. България №1, подлеза на НДК )
Начало: 20:00 ч.
Билети в Eventim тук.